سحر بانو

کارهای هنری و آشپزی

سحر بانو

کارهای هنری و آشپزی

اشپزی/غذاهای گیلان/رشته خوشکار

رشته خوشکار؛ شیرینی مخصوص


 گیلانی‌ها در ماه مبارک رمضان


           

 

 رشته خوشکار شیرینی مخصوص گیلان است که معمولاً آن را با چای می‌خورند. چرب و خیلی شیرین است. مغازه‌هایی که رشته خوشکار می‌فروشند آن را پیش رویتان تهیه و سرخ می‌کنند و داغ و برشته تحویلتان می‌دهند...


           

 

 مواد لازم:

آب                                       4 پیمانه

مغز گردو چرخ شده             100 گرم

مغز هل ساییده شده          به میزان لازم

آرد برنج                               2 پیمانه پلو پز

روغن مایع                          برای سرخ کردن

دارچین                               1 قاشق مرباخوری

شکر                                  5/1 پیمانه


 مواد لازم برای شربت:
آب                                        5/1 لیوان
دارچین                                 1 قاشق مرباخوری
شکر                                     به میزان لازم  
 

طرز تهیه: 

 

* ابتدا برنج را می‌شوییم و چند ساعتی آن را خیس می‌کنیم و بعد آن را روی دستمالی می‌ریزیم تا آب آن گرفته شود. 

* سپس برنج را آسیاب می‌کنیم تا آرد برنج نرم و مرغوبی به دست آید (بهترین برنج برای رشته خوشکار برنجی است که شیرین و چسبان باشد.) 

 

                            

 

 * آب و آرد برنج را با یکدیگر مخلوط می‌کنیم و چند ساعتی آن را کنار می‌گذاریم. 

* سپس آب اضافی را که روی آرد جمع شده به آرامی خالی می‌کنیم و مایه را در ظرف مخصوص شانه خوشکار می‌ریزیم (این وسیله از شش سوراخ بلند استوانه ای تشکیل شده است) 

                            

 * یک سینی مسی را روی حرارت متوسط قرار می‌دهیم و با پارچه تمیزی آن را با کمی روغن چرب می‌کنیم و انگشتان را روی تک تک سوراخ‌های شانه می‌گذاریم و آن را روی سینی قرار می‌دهیم و یکباره انگشتان را بر می‌داریم و مانند زولبیا دور تا دور و وسط سینی را طرحی از خطوط باریک ترسیم می‌کنیم. 

                            

* بعد از چند ثانیه آن را برمی داریم و روی پارچه تمیزی قرار می‌دهیم و بلافاصله چهار گوشه آن را به داخل تا می‌کنیم و یک قسمت را روی قسمت بعدی می‌آوریم و از مایه وسط روی یک سمت از آن می‌ریزیم و قسمت آخر را که در نهایت آخرین تا است، روی آن می‌آوریم و با کنار دست‌ها اطراف آن را می‌چسبانیم. 

                            

 

* تمام مایه را به همین روش انجام می‌دهیم. 
* سپس جداگانه روغن مایع را داغ و رشته خوشکارها را در حد طلایی سرخ می‌کنیم .
                            
ودر شربت می‌غلتانیم و در ظرف مناسبی می‌چینیم. 
 
طرز تهیه خوشکار:مغزگردو.مغزهل.شکرواگرمایل باشیم کمی پودرزنجبیل را با هم مخلوط می‌کنیم به حدی که چسبندگی میان آن‌ها ایجاد شود. 
توضیحات : 
بسیاری از خانم های گیلانی رشته و خوشکار(خشکبار)را به صورت دستی و سنتی در منزل تهیه میکنندو برای سرخ کردن ان از کره محلی که طعم ان رالذیذتر میکند استفاده میکنند.

طرز تهیه شربت:

آب و شکر را مخلوط می‌کنیم و روی حرارت قرار می‌دهیم تا قوام بیاید. از روی حرارت بر می‌داریم و پودر دارچین را به آن اضافه می‌کنیم.

                            

نظرات 3 + ارسال نظر
خانومی پنج‌شنبه 10 اسفند‌ماه سال 1391 ساعت 08:44 ق.ظ http://khanoomkhanoomha.mihanblog.com/

چقدر جالبن
خیلی با مزه شدن
خوراکیهای گیلان خیلی محشره
دستت درد نکنه سحر بانو جان
با تبادل لینک وافقی؟

خواهش میکنم بله حتماً

sare دوشنبه 9 دی‌ماه سال 1392 ساعت 07:07 ب.ظ

salam azizam.mamnonam az sayte ghashanget.man khodam abadani hastam,ama asheghe gilano mardomesh va ghazahash.2sale pish ke omadam onja,az siya bishe robe naranj gereftam,hamishe az namayeshgahe soghat ke be inja ham miyan migiram.ama moteasefane zakhiram tamom shode!khaharzadam daneshjoye lahijane,harja gashte robe naranj peyda nakarde.mishe beman lotf koni va adresi bedi ke betonam tahiye konam.mamnonettttt misham.

salam azizam to bazare rasht kasani hastand k robe aloche , anar , narenj mifroshan ama to markaz v gharbe gilan robe narenj b nodrat yaft mishe bishtar anar v aloche hastesh b khaharzadaton begid lahijano rodsaro inha joze sharghe gilan hastand v hatman to bazarhaye mahaliye haftegish mitone az khanomha v aghayoni k sabziha v vasayele mahali mifroshan in robo tahaye kone
kheili khoshhalaham k ba inke abadani hastid b inja alaghe darid :D

sare پنج‌شنبه 12 دی‌ماه سال 1392 ساعت 07:49 ب.ظ

salam golam.mamnonam ke javab dadid.shadddd bashid.

khahesh mikonam hamchenin shoma

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد