مواد اولیه :
طرز تهیه:
این دسر مورد علاقه تمام گیلانیهاست و بدون شک در تمام خانههای آنها در اسرعوقت آماده میشود در ضمن باید بدانید اخته و آلبالو سرشار از ویتامین هستند برای درست کردن آن...
ابتدا زغال اخته را به خوبی با دست میشوییم و سه بار آب آن را عوض میکنیم تا سنگ ریزهای در داخل آن باقی نماند. سپس به مدت پنج دقیقه درآب سرد خیس کرده، بعد از شستن، با چهار پیمانه آب به مدت 30 دقیقه روی حرارت ملایم میجوشانیم. سپس از روی شعله برداشته کمی که از حرارت افتاد زغالاختهها را با گوشتکوب به آرامی میکوبیم تا هسته آن جدا شود. آلبالوها را هم مانند زغالاختهها شسته، سپس با چهار لیوان آب درون یخچال میگذاریم تا خوب خیس بخورد. سپس آب آلبالوها را جدا کرده و آن را با زغالاخته مخلوط میکنیم و به آن نمک و گلپر زده، در یخچال میگذاریم و پس از سرد شدن سرو مینماییم. طعم این دسر خوشمزه و ترش را هرگز فراموش نخواهید کرد.
نکته:
اخته خمس را در همه محلههای استان گیلان میتوان یافت.مزش عالیه حتما امتحان کنید